Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος
Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος
Ο Δρ. Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με διεθνή επαγγελματική δραστηριότητα. Συνολικά, περισσότερα από 600 ανώτατα διοικητικά στελέχη από 85 επιχειρήσεις και οργανισμούς σε 37 χώρες, έχουν συμμετάσχει αυτοπροσώπως σε μελέτες και έρευνες του εργαστηρίου καινοτομίας Shakesteer που διατηρούσε από το 2012 έως το 2018. 

Το Φεβρουάριο του 2017 στις Βρυξέλλες, του έχει απονεμηθεί το Σήμα Αριστείας για Καλύτερη Παροχή Έρευνας και Πληροφόρησης στα Ευρωπαϊκά Βραβεία European Association Awards, για την παγκόσμια έρευνα που εκτέλεσε στο αντικείμενο της Επαυξημένης Συνεργατικής Οικονομίας για λογαριασμό της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Λαϊκών Τραπεζών στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή 110 Συνεταιρισμών από 18 κλάδους και 47 χώρες. Η έρευνα στηρίχθηκε, χρηματοδοτήθηκε και προωθήθηκε από τους κορυφαίους ομίλους Desjardins (Καναδάς), Sicoob (Βραζιλία) και DZ Bank (Γερμανία), μεταφράστηκε σε 6 γλώσσες και παρουσιάστηκε από τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο, στις διεθνής συνόδους κορυφής International Summit of Cooperatives 2016 και World Credit Union Conference 2017.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2006 ως εκπαιδευόμενος στο τμήμα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (RTD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου σήμερα είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας για την καινοτομία. Από τα τέλη του 2006 έως το 2012 πρωτοτύπησε στον κλάδο της έρευνας συμπεριφοράς καταναλωτή, ως συνιδρυτής της Delphi, ενός εκ’ των πρώτων παγκοσμίως ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων συμπεριφοράς καταναλωτή, με τη χρήση Λειτουργικής Μαγνητικής Τομογραφίας (fMRI), σε συνεργασία με τη Euromedica Εγκέφαλος.

Το 2009 - 2010 και στα πλαίσια της Delphi, διετέλεσε ως συνεπικεφαλής της οργάνωσης και εκτέλεσης της σχεδιαστικής φάσης του AB Greenstore, του πρώτου οικολογικού και πολλές φορές βραβευμένου καταστήματος της ΑΒ Βασιλοπουλος στη Σταμάτα Αττικής, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 26/10/2010. 

Επίσης το 2016 διετέλεσε ως επικεφαλής καινοτομίας (CIO) σε επενδυτικό όμιλο στο City του Λονδίνου και ως μέλος της ομάδας και εμπνευστής της στρατηγικής “Κοινωνικής Καινοτομίας” του The Next Initiative project (TNI, 2015 - 2016) στη Makalulu, της Ζάμπια. Το ανθρωπιστικό έργο TNI στόχευε στην επίλυση του προβλήματος της στέγασης των μαθητών κατά τη μετάβαση τους από τη δευτεροβάθμια στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω καινοτόμου αρχιτεκτονικής συν-διαβίωσης, συνεργατικών χώρων εργασίας και δέσμευσης των ενοίκων/μαθητών σε ένα πλαίσιο "Σχεδιασμού Ζωής" που ονομάζεται "My Life Plan".

Κατέχει Διδακτορικό στη Συμπεριφορά Καταναλωτή από το Πανεπιστήμιο του Greenwich, είναι επισκέπτης καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και πιστοποιημένος διδάσκων Καινοτομίας και Eπιχειρηματικότητας από το Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος έχει αναγνωριστεί για τις δυναμικές ομιλίες του σε εταιρείες, επαγγελματικές ομάδες, διεθνή φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής όπως ενδεικτικά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο (CIBP), την Πόλη του Κεμπέκ (ISC), τη Λουκέρνη (IGT-ICCS), τη Βιέννη (WCUC), το Σίτι του Λονδίνου (TCL/HQ) καθώς και σε εμβληματικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, του Μουσείου του ΜΙΤ στη Βοστώνη, του κάστρου του Montabaur και του Μνημείου JK στη Μπραζίλια.

Το 2018, ιδρύοντας τη σχολή Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Curious, Inc. γίνεται πραγματικότητα ο στόχος ζωής να εμπνεύσει, και να εξαπλώσει την πραγματική γνώση της καινοτομίας και τη δύναμη της νοημοσύνης της καρδιάς.
 
Created with Dropbox Showcase